Pages

Tuesday, August 7, 2012

Kenapa Jadi Macam Tu?

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Hamper satu bulan tak bukak belog, bila bukak sudah bersawang belog ne. Alhamdulillah topup rm10 sudah diberi kepada para pemenang. Jadinya boleh-lah rehatkan hatiku yang lara ne. Kalau tak asyik teringatkan tanggungjawab yang tak terlaksana je.. Parah beb =.=" Ttibe je meow.. meow.. meow. Tau-lah nak beranak. 


Minggu-minggu puasa ne nak berbelog pon takdak mood, al-maklumlah nak jaga hati, lidah, mata, hidung bak kata Mak Jah sebelah rumah nenek punya nenek aku tu tak elok dok bergosip tengah bulan-bulan puasa ne. Eh, bukan setakat belog, facebook dan twitter pon sudah jarang bukak. Kurang keghairahan pulak bila meng-online-kan diri bila duduk dekat rumah ne. Tambah-tambah bila kena jaga anak, buat biskut raya, masak tu la masak ne la, jahit kain langsir, jahit baju raya lagi. Tak cukup tangan aku nak melayan semua tu tapi bila tidor sempat pulak... Muahahhaa.... Tidor itu lebih baik daripada bergosip !

Rindu nak berfacebook tapi sekali bukak.. Nah hambik kau, sudah berubah wajah pulak. Eh, kenapa ttibe je facebook aku terubah menjadi timeline. Sejak bila pulak aku ubah ne? Hampeh tol la. Sakit bijik mata aku bila tengok. Sakit hati pon ada jugak. Sesuka hati je si toke facebook ne ubah semua benda tu. Menggong tol la. Macam mana nak padam TIMELINE ne ye? Ada sesiapa tahu. Boleh kongsi tips, tutorial, cara, langkah dan sewaktu dengannya tak? Rimas betol la bila jadi timeline ne...



TOLONG ! 


Bulan-bulan puasa ne tolong orang dapat pahala tau. Cepatlah tolong kau sebelum aku tutup terus facebook tu. Nanti bila aku sudah tutup hampa jangan menyesal. Nanti tak boleh dah nak chatting dengan aku. Jangan nyesal tau.. Huhuhu

3 orang melatah:

Mrs Velentine said...

cuba cari tutorial 2 kat internet

Leeza Metachi said...

rasanya ade tuto untuk buang timeline . tapi just pandangan kite je timeline tu xde . kalau org lain tgok profile kite , bende nye same je . timeline jugak .

sha my heart said...

ui, bnyknya krja yg peyan kena buat. Masak, jahit, jaga anak.. Jadi amah kak sha la, nak? Hahaha

SINI BACA LAGI