Pages

Wednesday, June 13, 2012

Tips Kongsi Iklan Says.com dan Churp-churp Secara Berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kita kongsi ramai-ramai ye.. Antara cara yang terbaik adalah :




Gunakan platform media sosial yang pelbagai

Kongsi semua syor sosial anda dan linkkan kempen baik di Facebook, Twitter dan setiap platform media sosial yang lain.

Menjana URL unik anda dan syor mahu untuk berkongsi seperti yang ditunjukkan di bawah.

contoh iklan says.com sini..




Cara-cara lain yang anda boleh berkongsi adalah melalui:
  1. Google +
  2. Mesej segera (Windows Live, Yahoo Messenger, GTalk, dan sebagainya.) 
  3. Blog
  4. Tumblr 
  5. Instagram, dan sebagainya.



Tag kawan-kawan

Kawan yang anda tag mungkin akan berminat untuk pautan tersebut 

Contonnya saya tag kawan dekat twitter :

 Followlah saya di twitter ye !




Mesej yang menarik

Apabila berkongsi cadangan, mesti kreatif dan membuat mesej yang menarik. Tanya soalan
kepada kawan-kawan anda.. Contoh nak jerat kawan-kawan anda.. 

 Pinjam kejap ye.. Beginilah contohnya...
Hehehe ;)


SOALAN : Mengapa seseorang mahu untuk melawat halaman anda?
JAWAPAN : Memulakan satu perbualan mengenai topik, minta kawan anda soalan - lebih ramai orang datang dan komen, semakin banyak ia akan muncul kepada kawan anda dalam cerita-cerita yang ditonjolkan dalam aliran Facebook. *saya sendiri pon tak faham !
 




Masa yang sesuai

Pilih masa yang mana rakan-rakan anda sentiasa dalam talian. Jika kawan anda atau penonton adalah pelajar, mereka mungkin akan berada dalam talian pada waktu malam, selepas sekolah.*Jangan pilih masa diorang tengah peksa atau tengah buang air besar..


 Masa itu ibarat nyawa. Orang selalu cakap masa itu emas.
Nyawa lagi penting tau jika dibandingkan dengan emas.. Fikir sendiri ye !






Jangan sekali-kali meminta rakan-rakan anda untuk klik
 
Hal ini kerana mereka tidak akan menyukainya dan mereka mungkin menyembunyikan anda dari aliran Facebook mereka. Kalau macam aku okey je sebab aku memang suka klik dan like orang punya link.. Haha *Cepat mana link korang, mai sini aku klik.. Sama-samalah kita kaya.. HAHAHA ;p

 Tolong klik sini jap... *Salah !
 Penyanyi ne hebatlah. Nak tengok sila klik sini... *Betol !






Post barangan menarik

Post barangan menarik seperti Youtube video atau barangan baru (cuba Berita: Hari Raya) dari semasa ke semasa. Eh ada orang asli la...

Tengok vedio orang asli dekat sini ye.. Hehe *apa gelak-gelak..



Ha... Korang apa lagi cepatlah klik benda yang aku post tu.. Jangan tengok je.. Kepada kawan-kawan yang nak kaya seperti aku *Eh, belum kaya lagi... Cepat-cepatlah mendaftar secara percuma.. Cuma perlu promosikan link penaja sahaja.. Eh, Jenap pada kau on-line facebook macam tu je baik kau buat duit macam aku ne ha... Boleh kaya .....


Daftar sini cepat :



Iklan tu korang suruh la makcik, pakcik, ibubapa, adik beradik, nenek atok dan moyang korang sekali ya.. Insya-Allah lama-lama korang akan kaya nanti.. Okey bai.

Sumber : says.com 

1 orang melatah:

shida'R said...

peyannnbest jom exchnge link dgn akak jom kat FB pm pm..hehee ^_^

SINI BACA LAGI