Pages

Friday, June 22, 2012

Berakhir Sudah Business Report Writing




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Panas pagi ne sebab rumate slow-kan kipas dalam bilik. Nak laju-kan tapi kesian pulak. Rumate demam rasanya. Ke sudah terkena penyakit daripada aku. Tak tidor malam. Hello you all, semalam saya sudah memecahkan rekod dunia di mana malam saya tertidor. Pelik-kan penyakit aku. Time exam week aku tidak bisa untuk melelapkan bijik mata. Hahaha Kesian rumate aku tapi aku lagi kesian baru merasa tidor malam sehari.


18 June 2012, bersamaan pukul 9.45 bermula-lah kisah aku seorang pelajar yang sudah genap berusia 20++. Muda lagi kan... Belom 50 tahun lagi. Pada tarikh tu jugak-lah aku dok berperang dalam Dewan Mu'azam Shah Universiti Utara Malaysia. Helloo, ada exam Business Report Writing !


Tak susah mana pon. Kepada sesiapa yang tak baca memang susah. Aku? Susah la wei, belajar tak tentu hala. Sudah la muka aku WANTED tak datang kelas banyak hari. Apa pon tak boleh. Lepas exam habis terus keluar dan bergambar sakan dekat depan dewan. Retiss okey, ada saja nak bergambar dengan aku. Okey sila angkat tangan di dada muka tengok atas !






 
Di sebabkan aku retiss terpaksa rela jugaklah bergambar dengan hadik-hadik baru nak up..
Sila buat muka tak nampak !
BOLEH?




Madam Nurul Imtiaz Binti Abd Gani nama diberi, Sangat terbaik. Okey madam sila ++ mark ya. Kemain lagi kau ye. Nak diceritakan dahulunya sem lepas aku hambik paper process writing dengan dia jugak. Kelas kami paling terbaik, hari-hari waktu madam mesti balik awal. Sebab kami semua sudah pandai. Tolong berikan tepukkan gemuruh. Serius wei, sangat best sem lepas. kelas madam ne lah paling the best kebabom. MAMPU? Aku ada, kau ada?.


Malas nak dedahkan banyak-banyak cerita nanti paparazi dok nulis cerita aku semua dekat dalam majalah the hot habis pulak aku kena kontroversi. Jatuh saham aku yang berbilion-bilion pound steling tu. Alhamdulillah, aku mampu menjawap peksa dulu. Syukur. Tunggu keputusan je la nanti.


Dulu masa Process Writing madam bagi aku A.
Untuk Business Report Writing? Tak tau la macam mana.
Doakan ye. TAWAKAL sudah !


Right now, hanya tinggal satu kertas sahaja lagi. Welcome to papa International Business. Tak tau nak jawap apa nanti sebab buku tak baca pon lagi. Jom baca sesama. Doakan aku ye. 27hb kertas ne bermula. Insya-Allah, 30hb aku terbang ke kampong.


I believe I can fly !
semoga tercapai cita-citaku ini.

2 orang melatah:

ayut said...

lmbt lg 27hb..rilek dulu..hihihi.all the best k!jom2 bace sesame :p

CIK TOM said...

comel2 picnya... semua ceria kecuali yg peyan bergambor dgn hadik2 tue..hehee

SINI BACA LAGI