Pages

Tuesday, March 6, 2012

Hari Kemalasan Sedunia !

Assalamualaikum.


"Hujan rintik-rintik, main layang-layang. Saya cantik, anda sayang"... BOLEH macam tu? Disebabkan hujan yang agak-agak lebatlah aku kemalasan nak pergi mesyuarat. Arr, biarlah diorang mesyuarat. MESYUARAT je kot. Hohohohoho [ Okey alasan hujan lebat yang tak berapa nak lebat. ]

Eh, korang jangan risau tau. Mesyuarat tu tak berapa nak penting sangat. Lagipon aku dah nak keluar dari "club" tu sebab sebok "time-time" sekarang ne.. Tengah tunggu "roommate" dari petang tadi, tak balik-balik. Sesat ke? Ayooo.. Gila gym "roommate aku sekarang ne. Tadi baru sampai susu 1 kotak. SUSU? SUSU nak tambahkan berat badan. Kalau aku? Tak perlu kot nak tambah-tambah berat badan sebab badan aku memang dah berat. Kawan aku la yang janji tak berapa nak janji. Ceh, kata tiap hari selasa nak pergi pusat sukan. Last-last, terkangkang sudah di atas katil. HADOI=_="

Malam yang sunyi aku termenung sorang diri melihat tangisan langit memecah bumi. Wah, puitis sangat. Poyos pon ada jugak. Hahahaha............


Tengah berlatih konon-konon nak jadi pengarah projek untuk program syaimbarapuisi atas kerjasama Exco Kesenian dan Kebudayaan, Jawatankuasa Kepimpinan dan Pembangunan Siswa DppTM dengan Pusat Budaya dan Seni UUm. "Event" yang agak besar melibatkan 15 Dewan Penginapan Pelajar dekat UUm ne.. Kalau dulu-dulu jadi exco je. Tu pon dah sakit otak, tambah-tambah sekarang kena jadi PENGARAH PROJEK. Kau MAMPU?  "Sory la you all, aku dah tak beberapa nak mampu". 


Ketua Exco Kebudayaan dan Kesenian DppTm dah bagi lampu hijau dekat aku. Kena urus "Grand Dinner" DPP untuk semester ne. Kalau exco-exco lain, aku tak kesah sangat, ne pasal exco kebudayaan? Nak buat persembahan. Mati la aku. Tema cadang-cadangnya "ONE MALAYSIA CULTURE NIGHT". Gegeh sesangat. Hadoi=____="

Mana nak cari penari INDIA, penari CINA, penari MELAYU? Hellooo... Aku bukannya pandai sangat pon nak nari-nari ne. Sikit-sikit boleh la, tu pon dah lupa step-step @ langkah-langkahnya. DAMN  sangat-sangat. Tambah-tambah dapat +++++++ yang sangat-sangat cerewat. DIVA la katakan. Hampeh=___=" [sila isi tempat +++++++ dengan perkataan sendiri ye!]


Sekarang Ketua Exco Kebudayaan dan Kesenian Dpp aku tengah sebok dok rekrut peserta. Aku sebagai Timbalan gegeh dok temankan dia. Susah kot nak cari peserta. Kalau pelajar jumpa muka kami berdua je terus lari. Hampeh tol la pelajar-pelajar dekat tempat aku ne. DAMN ! 

Sangat-sangat tak beri kerjasama terutamanya pelajar cina. Bukan nak kutuk bukan nak hina, tapi itulah kenyataan yang perlu kaum itu perlu terima. Kalau program-program bangsa diorang, laju je diorang join. Kalau program orang melayu yang buat, sorry la sangat-sangat diorang nak join. Sama la kalau masa belajar. Kalau diorang tanya kita, Insya-Allah kita bantu semampu yang boleh, tapi kalau diorang dapat info mengenai tips-tips final exam ke. Tolong la, jangan mimpi diorang nak bagi. KEDEKUT TAIK HIDONG MASIN. Benci betol dengan orang yang perangai macam ne. Nak makan sorang-sorang je. HAMPEH sabut kelapa betol !


Gegeh sangat UUm buat banyak-banyak program. Rasa kemalasan nak menggejoinkan diri dalam program-program ne. Penat la. Nak jadi itu la, nak jadi ini lah. Last-last kuliah ke mana, program tah kemana. Masok longkang je semua. Kau MAMPU? Sekali lagi aku tak mampu you all. Gegeh sangat-sangat. Suruh buat program banyak-banyak tapi duit untuk buat programnya kena guna duit sendiri dulu. Hamboi-hamboi, INGAT AKU NE COP DUIT !. Takde duit you all. Duit PTPTN pon cukup-cukup untuk makan je. Belom topup, buku-buku lagi. Nak mintak duit dekat Biasiswa PAMA segan. Dah la dari kecik PAMA sara kita, dah besar pon nak mintak-mintak lagi walaupon PAMA dah bagi lampu hujau, tapi perasaan MALU tetap ada. Mati la macam ne.................



Penat aku dok pom pang sana pom pang sini. Last-last aku jugak yang penat. Esok nak cari kilang-kilang untuk di"interview"... Mati la. Mana la nak mencari kilang area KEDAH ne. Sesiapa orang KEDAH kasi idea sikit dekat area mana kilang-kilang dekat KEDAH ne !



Manusia yang mengaku kalah sebelum berlawan adalah manusia yang paling pengecut. Gegehkan diri untuk mantapkan hati. Anda mampu mengubahnya. Ingatlah orang yang dirindui -SANSTARO-

1 orang melatah:

shadreamy said...

kesiannya..

banyak program.

Roommate Peyan dari dulu lagi gigih bergym ya. siapa dia ni, nak kenal rupa juga. Hehe~

Industri kilang? Plg dekat, kat Jitra. Jauh sikit, Mergong, Alor Setar. Lagi jauh, kat Kulim Hi-Tech.

SINI BACA LAGI