Pages

Monday, February 20, 2012

Usaha Tangga Kejayaan. Gigih Sangat !

Assalamualaikum.



Dengan semangat "first day first kuliah".. Akhirnya tewas dipersimpangan jalan. Hari ne masok kuliah je serba tak kena. Sal masok kelas je takdak pensyarah, sal masok kelas je takdak pensyarah. Aduh, kecewanya hatiku nak belajar. Akhirnya terpaksa ponteng satu kelas.. Ala pensyarah bukan nak masok pon. DAMN !

senggal kan. Hohoho =_="





Terima kasih kepada Kerajaan Malaysia.
Yeah, Tahun depan buat lagi ye. Up lagi RM400..
Hehehe..



Konon-konon nak habiskan voucher 1 malaysia. RM50 je pon. Ya Allah, nak habiskan voucher yang berharga rm50 tu pon punya la seksa. Pening kepala dok belek-belek buku. Last-last novel je yang terbeli. 

  1. Novel seram.
  2. Novel seram.
  3. Novel ilmiah
  4. Ombak Rindu

Tak tahan OMBAK RINDU. Orang dah tengok oombak rindu berkali-kali. Aku sekali pon tak lagi. "Orang kata baca novel lagi bagus". So aku pon dengan gegehnya pergi la dekat nun di sana. Kelas KAU JAH !


#untung la budak UUM.
Hohoho.


Dengan penuh perasan gigihkan jugak pergi. 

Jalan kaki je. 

Penat siut. 

Tak kesahlah yang penting dapat ku membeli barang-barang yang dihajati. Hohoho=_="



Alhamdulillah, dengan kudrat yang diberikan oleh Allah SWT dapat juga ku laksanakan tugas membeli belah buku-buku. 


Insya-Allah, hari selasa ne, nak membeli belah alat-alat kelengkapan kuliah pulak. "Wah, sakan berbelanja kan" #untung la budak IPT di Malaysia ne. Hohoho.


Kuliah dah bermula, so takdapatlah nak tumpukan pada blog ne. Sekali seminggu boleh tak kalau aku update? BOLEHKAN? Hehehe .............

Jumpa di lain waktu. Doakan aku untuk semester ini ye. Cyok2.. Hehehe.........

8 orang melatah:

shida'R said...

kak sntiasa doakn..hehe..dah beli novel tu da bis bca pastt kat akak lak eh..hehe..sma rr xtgk2 g hahaa ^_^

peyansanstaro said...

@shida'R

thank kak shida...
insya-Allah.. huhu~~

mish eden said...

eden result final exampn xkuar lg...uitm lmbt sikit msuk...so cuti lggggg..hehehe

voucher rm200 da selamat eden abiskn ngn jayanye..awal2 cuti sem ary 2 da smgt g bli stationery...hhaha

sha my heart said...

ui, beli novel je dik?

dh lama khatam ombak rindu.. tahun 2004 klu tak silap.

good luck ye. =)

peyansanstaro said...

@mish eden

#untung la lmbat masok.. btw, gdluck k.. hehhe =))

vcor rm200 dh hbis? ayooo
cpt sgt membeli bleh.. LOL=p

peyansanstaro said...

@sha my heart

yaya.. beli novel je..
guna 50 hggit tok novel..
hohohooo..

p/s : mmg dh lama klur.. tpi xpnah baca lagi.. mvie pon xpnah tgok lagi.. mls baca lagi.. simpan utk cuti sem nnti.. hohohoho =p

wanabee said...

pergh...siap beli novel ombak rindu tu ...ahahaa...baguih lah rajin gila ang nak pi baca ..jarang aku jumpa lelaki suka hat novel cenggitu ..huhu >_<

peyansanstaro said...

@wanabee

Jarang jumpa ke?
sian.. now kau dh jumpa..
tara... Hahaha =))

SINI BACA LAGI