Pages

Sunday, December 25, 2011

BLOG PALING MENARIK HARI NI



Assalamualaikum.


Cuti-cuti macam ne best kalau dapat tidor. Bertweet-tweet kejap..

Jumpa la blog Abg Ben ne..

Join je la dah takde idea nak karang apa. Hahaha=___=""



Nak join klik SINI.

Soalan yang perlu dijawap !

  1. Letak header BENASHAARI.COM
    - DONE ! 
  2. Tajuk : BLOG PALING MENARIK HARI NI IALAH  dan linkkan ke entri ini ..
    -DONE !
  3. Berikan 1 buah blog beserta tajuk entrinya yg telah berjaya menarik perhatian korang dan kenapa ianya berjaya mencuri perhatian korang ..
    -Kenapa berjaya mencuri perhatian saya ! Disebabkan [ lihat kenyataan dekat bawah tu ]

    OMG. Sentap 44 hari 44 malam.
    Kureng asam boi betol la.


    Aku banjar, keturunan MELAYU + INDOENSIA = Chinese Look ! [ Kau hador ]
    Dah Baca kan kenyataan tu.


    "BELIA BANJAR KURANG KUASAI BAHASA"
    Disebabkan tula aku suka entri KAK SHA. Aku nak belajar bahasa THAI pulak. Lagipon, memang aku perlu ambil pusing benda ne disebabkan aku join KOIR UUm. Semua lagu kena nyanyi. Takkira la MELAYU + CINA + TAMIL + THAI and so on la... Hambik kau ! [ emo lebih sebab kenyatan di atas ].


    MOTIF UTAMA : 
    Nak buktikan dekat orang yang buat kenyataan tu, tak semua belia banjar dapat berpendidikan tinggi macam anda semua. Contoh MAK aku, tak pernah sekolah pon sebab tak dapat peluang nak ge sekolah. 


    Dekat entri KAK SHA tu boleh la bantu aku faham sikit-sikit apa yang orang thai cakap. Lagipon aku belajar dekat UUm sempadan thai kot. So boleh la melencong dekat thai nanti.. 
    Ada gak memmber thai, kalau diorang cakap takde la kena tipu bulat-bulat. Miahahhaha =p


    But now i'm tengah cuba dapatkan kelas MANDARIN untuk program bebas. Malang tak berbau kan. Aku tak boleh apply. HAMPEH sabut kelapa betol. Nak jumpa dean-dean bagai. Hadoi. [ Aku nak belajar bahasa asing diorang tak bagi, pastu sebok buat aduan yang belia-belia banjar kurang kuasai bahasa ]


    Hellooo, belajar bahasa asing best kot.
    "Kap krum kap, aku masok kot pintu ko keluar kot tingkap"


    p/s : Tolong jangan saman saya. Saya orang miskin !


    Aku boleh berbahasa MELAYU + BANJAR + INDONESIA + ENGLISH !
    ditambah dengan MANDARIN [OTW belajar dengan anak buah] + THAI [Thank KAK SHA]

    Oii, dah banyak kot bahasa yang aku kuasai. You All Ada? MAMPU?


    p/s : Aku rasa dekat entri ne macam nak luahkan emo tersirat je..
    Sory ye Abg Ben. TERLEBIH SUDAH !
    #aptb !


    sekian harap maklum.



  4. Tinggalkan url entri di ruangan komen.
    -OTW

  5. Tu jer ..
    -Tu je ke? La ingatkan banyak lagi.. Tengah boring ne. Haha..


Nota betis : Bahasa menunjukkan Bangsa. Martabatkan BAHASA KITA !
Lupa nak kasi tau. Sampai pukul 11 malam je tau. Abg Ben tak MAMPU nak buat lama-lama. Hehehe..

20 orang melatah:

adly dizly said...

blog aq x menarik la hari nie..kalah ben ashari..hahhah

wanie said...

emo2 pun...
jadi lawak pulak nak baca....hahah3

hidung korang tak mancung?tak cantik?mari tengok sini...
http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/jom-mancungkan-hidung.html

sha my heart said...

Terima kasih pilih blog kak sha.

La, tak sangka pula ada orang nak baca entri bahasa Thai tu. sebab tu kak sha dah malas nak buat. ni dah tau Peyan suka baca, nanti Kak Sha buat entri tu ye =)

kenapa tak dapat nak ambik kelas bahasa asing? kak sha dulu teringin juga nak ambik tapi tak dapat juga.. tengok Uitm, wajibkan pula setiap pelajar belajar bahasa asing setiap Jumaat. Kan ke best kalau ada peluang macam tu. Sekarang ni kak sha nak gian belajar korea (hangul) pula. Haha~

LZ Qimayra said...

dtg dari segmen yang sama. jln2 kat sini dan follow skali :)

http://lifewifvanessa.blogspot.com/2011/12/blog-paling-menarik-hari-ini-ialah.html

follow back kalau sudi ^^

atie zakaria said...

sentap ke dgn artikel tu.. apa2 pun al the best...

cikladybird said...

dtg dr segmen abg Ben..
salam perkenalan...^_^

Aku Mad said...

tak dapat jadi artis.. jadi blogger pon jadilah :( .

nak tandatangan bleh ? lalalalalala

da follow :)

www.akumad.com

Azhafizah[フィザ] said...

bahasa jiwa bangsa ^__^

Areliff said...

Blogwalking dari segmen BLOG PALING MENARIK HARINI he3.. rerajin melawat la sini http://www.areliff.com/2011/12/blog-paling-menarik-hari-ni-ialah.html

sha my heart said...

sama2..

nanti kak sha buat sambungannya, insya-ALLAH. dah lama buat tapi belum nak publish. sb igtkn tak de sape nak baca entri bahasa asing tu. hehe~

peyansanstaro said...

@adly dizly

utong la kau !

peyansanstaro said...

@wanie

lawak ke?
blh menang rajalawak tak?
lalalala...

peyansanstaro said...

@sha my heart

ada la yg minat...
cth cm saya..

p/s : hampeh xlh mabik bhsa asing..
sedih !

peyansanstaro said...

@LZ Qimayra

ye.. dah jalan2 pon..

peyansanstaro said...

@atie zakaria

sentap 44hari 44 malam uolasss..
thnk ya,.=P

peyansanstaro said...

@cikladybird

salam perkenlan jugak..
hehehe=)) btw thnk ya,..

peyansanstaro said...

@Aku Mad

bget la artis..
hot sangat !

nak sain.. duapuluh sen..
boleh !

peyansanstaro said...

@Azhafizah[フィザ]


ya, harus la..
hehehe=P

peyansanstaro said...

@Areliff

jap ge den terjah !
tunggu !

peyansanstaro said...

@sha my heart

buat je..
ada je yg baca..
btw thnk ye !

SINI BACA LAGI