Pages

Tuesday, November 8, 2011

PTPTN Bagi Surat Cinta


Assalamualaikum.


Apa perasaan korang bila masa depan korang terasa gelap? Eh, kita boleh tau ke macam mana masa depan kita gelap? Tahyul semua tu.. huhu~

Kat sini ada beberapa tip tanda-tanda masa depan korang gelap..
Masa depan terasa gelap. BILA

  • Minggu lepas meeting bos besar ada mencadangkan yang nama korang dicalonkan dalam pemilihan memegang jawatan CEO syarikat. Tapi esoknya korang masok nak meeting ttibe je bos besar suruh korang cari kerja lain sebab syarikat dah nak bankrap.
  • Setelah bergadai rumah, anak dan bini untuk membina satu perniagaan bersama rakan anda ttibe je rakan kongsi anda cabut lari dan mencuri duit perniagaan tu.
  • Dapat laki punya la best, kereta banyak, rumah besar banglo 50 tingkat, serba serbi ada tapi akhirnya terbongkar yang laki korang sebenarnya bapak ayam jual dadah bertan-tan.
  • Nak buat loan beli rumah tak lulus sebab nama telah diblack list pasal jadi penjamin saudara mara yang pinjam duit PT yang tak bayar. Haha~~
  • Setelah bertungkus lumus siang, malam, pagi, tengah hari, petang. Tiap hari masok kelas tuisyen tapi tetap jugak tak lulus peperiksaan. Paling menyedihkan anda dapat 9 A+ 1G- Yang gagal [ 1G- ] tu subjek bahasa melayu yang wajib korang lulus. Huhu~~
  • Syarikat ttibe je bankrap. Nak cari kerja di tempat lain tak mungkin dapat pasal umur korang dah melebihi had veteran. Jalan pon dah bongkok pakai tongkat dengan hutang PT tak habis-habis lagi bayar.
  • Kedua-dua tangan dan kaki yang dahulunya boleh berlari, memegang sana sini. Kini hanya mampu melihat sahaja. Sekarang ne dok umah la dah tak leh buat apa dah. Akibat main mercun buatan sendiri. Huhu~~



Nota betis : Motif PT. Ayooo ttibe je surat PT datang kat umah. Choyy, aku habis belajar pon tak lagi. Diorang dah bagi surat. Ngeri lor


Motif je diorang ne. Dok hantar surat cinta ne..
Kepada yang dah habis belajar laksanakan tugas anda untuk membayar kembali pinjaman yang telah anda buat. Jangan nak gila panggong je dok goyang kaki kat rumah. Kalau goyang kaki menjahit baju okey la jugak ne dok umah dok perabis beras mak bapak je. Adoi

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA !


Kalau suka boleh la follow dan like fan page saya tu okey.. Terima kasih kerana sudi berkunjung dan membaca... Sayang korang ketat-ketat.. Muahahaha =)

4 orang melatah:

EyA edamanhatiku said...

da hutang knalaa byar kn..t xberkat ilmu yg diperoleh tu bb xbyar pinjaman

qis said...

hahahha
samela dpt jugak surat pt
padahal br bejinak2 study u
hutang suda menimbun :D

peyansanstaro said...

@EyA edamanhatiku

betol2.. bayar2

peyansanstaro said...

@qis

selamat membayar hutang ye..
Hahaha =P

SINI BACA LAGI