Pages

Friday, November 4, 2011

Malas Pergi Kerja? Nak Rajin Datang Kerja? Sini Jawapannya !

Assalamualaikum.



Masa interview dulu bila ditanya semuanya jawap boleh tapi bila dah dapat, datang kerja pon malas. Cer rajinkan diri untuk datang kerja. Kalau tak tahu cara nak rajin pergi kerja korang rerajin la baca tip ne ye !


1.     Setiap hari beli pakaian baru sebab korang pasti akan berasa semangat untuk mengagumkan rakan sepejabat dengan koleksi pakaian baru di opis korang yang indah lagi permai.

2.     Suruh bos korang ambik pekerja yang macam pelakon hollywood seperti brad pitt atau angelina jolie. Wah hensem dan cantik sexy lagi. Tak kisah la pegang jawatan apa sekali pon, tukang cuci ke, jaga kantin ke. Yang penting kerja dekat opis  korang. Mesti korang akan melekat di opis hari-hari.

3.     Korang tidur je terus dekat opis tu. Nak lagi boom macam iklan pencuci baju tu, korang buat bilik bos korang tu macam bilik korang sendiri. Barulah timbul bibit-bibit cinta diantara bos dan pekerja.

4.     Nak lagi mudah, korang suruh bos korang jangan bagi kerja banyak-banyak, jangan marah-marah, jangan potong gaji, jangan suruh buat itu ini. Senang cerita korang suruh bos kerja bagi pihak korang. Kalau bos marah korang marah bos korang balik dan kata dekat bos, jangan nak nyebok dengan rumah tangga orang.. Ha, macam mana berani tak?

5.     Cadangkan dekat bos korang buat tempat kerja korang tu semeriah pasar borong. Panjangkan tempoh masa rehat, suruh bos naikkkan gaji korang dan biar je bos korang yang buat semua kerja korang. Senang la korang nak bermukabuku kan.. Huhu~~


Nota betis : Amboi Kak JAH, orang bagi betis dia nak paha, orang bagi paha dia nak dada, orang bagi dada dia nak semua. Banyak cantik muka kau.. Kau ingat kau tu cantik macam Miss Universss !




Kalau suka boleh la follow dan like fan page saya tu okey.. Terima kasih kerana sudi berkunjung dan membaca... Sayang korang ketat-ketat.. Muahahaha =)

2 orang melatah:

SINI BACA LAGI